Hear Me -Collaborative Intervention, Sound installaion, 2019



​ This Sound Installation was inspired by the history and architecture of Christus church. The nave of the church(das Kirchenschiff) was demolished by the order of the Protestant Church in Cologne in February 2014. The church has been reduced in size and to the left and right sides of the tower, built five-story wings replaced with mostly rental apartments and community spaces like a garden and a backyard.

-Inside the church

 Ten white boxes, with a drawn ear on the top, are placed throughout the church. In these boxes, people can hear private sounds, which
Jeesoo Hong recorded and collected from neighbors’ houses inside these church wings. Visitors can see the boxes, take them in hand, and hold it to the ear. They can also move them and replace them freely. Through this gesture, the sounds become close and intimate for each individual to hear.

-Outside the church

 Outside the church, there is a public backyard. There are six speakers installed in this area. The sounds are recorded from private houses. They surround this garden and can be shared in public space, hear and perceive.